16 juni 2024

Het wordt weer die tijd van het jaar

We gaan weer richting de warme maanden van het jaar, tenminste daar hopen we dan maar op. Het is in ieder wel zeker dat het in de lente en zomer een stuk warmer is dan in de winter. Zelf vind ik het heerlijk dat het weer wat warmer wordt en dat er weer in de tuin kan worden gezeten. Genieten van het zonnetje doe ik graag, maar één probleem zal ik altijd blijven houden. Als ik het warm krijg zweet ik namelijk snel. Hierop voorbereiden is niet heel moeilijk door altijd deodorant mee te nemen en kleding altijd goed te wassen, maar voorkomen is eigenlijk prettiger.

Hoe valt dat te voorkomen

Voorkomen kan echter soms vrij ingewikkeld zijn. Als bijvoorbeeld de zon fel aan het schijnen is en er weinig wind staat, dan zal een T-shirt al snel te warm zijn. Zonder shirt lopen wordt echter alleen op het strand gewaardeerd en een andere oplossing was dus nodig. Zelf heb ik voor dergelijke ontzettend warme dagen de oplossing gevonden om geen warme dichte schoenen meer te dragen. Mijn dagen besteed ik dan vaak bijvoorbeeld op mijn Reef slipper of luchtige schoenen als slippers niet echt passend zijn. Het dragen van schoenen die totaal sluiten en daardoor erg warm worden, bleken een grote reden te zijn voor mijn probleem. Deze oplossing heeft dus al erg geholpen.

Wat als slippers niet goed uitkomen

Bij sommige gelegenheden is het misschien niet passend om op slippers aan te komen. Zoals ik al zei, heb ik voor dergelijke gelegenheden wel nog andere luchtige schoenen. Als men geen fan is van zulke schoenen, dan kan er ook worden gedacht aan het dragen van dunne, losse en luchtige kleding. Het dragen van strakke kleding kan namelijk ook erg negatief werken als men niet teveel wilt zweten. Als deze oplossing ook niet bevalt, dan zit er weinig anders op dan genoeg deodorant mee te nemen en het te accepteren. Voor mensen die dat niet willen, trek lekker een paar Havaiana slipper aan met luchtige kleding en het moet helemaal goed komen.